مقاله

تاریخچه شرکت بنلی

شش برادر، یک داستان …

شرکت بنلی از سال 1911 تا سال 1940
بهار سال 1911 بود که شوهر ترِزا بنلی از دنیا رفت و این زن تمام سرمایه خانوادش رو برای تأسیس یک کارگاه و به وجود آوردن یک شغل و تضمین آینده ‌‌ای خوب برای شش پسرش، جوزپه، جیووانی، فیلیپو، فرانچسکو، دومنیکو و تونینو بنلی سرمایه گذاری کرد.

کارگاه بنلی در ابتدا فقط یک گاراژ خدماتی بود که در اون قطعات یدکی ماشین و موتورسیکلت ساخته می شد. اما شش برادر بنلی جاه طلبی و رویای خیلی بالاتری داشتن و این رویا ساخت موتورسیکلت بود! هشت سال بعد، در سال 1919، اولین موتورسیکلت بنل متولد شد. یک موتور دو زمانه 75 سی سی که مثل تمام موتورسیکلت های اون زمان روی یک شاسی دوچرخه سوار شده بود اما خب این موتورسیکلت نتایج رضایت بخشی نداشت.

در دسامبر 1921 اولین موتورسیکلت واقعی بنلی ساخته شد: دوچرخه سبک وزن Velomotore که یک انجین ۸۳ سی سی دو زمانه داشت و در دو مدل تورینگ و اسپرت (125 سی سی) ارائه شد و بعد از اون هم در سال 1923 بنلی با بروزرسانی این موتورسیکلت، نسخه 147 سی سی اون رو عرضه کرد.

شهرت بنلی از اینجایی شروع شد که تونینو بنلی با این موتورسیکلت 147 سی سی شروع به کسب پیروزی در مسابقات کرد و این مسئله باعث شد تا شرکت بنلی در سراسر اروپا شناخته بشه!

در سال 1926 جوزپه بنلی یک موتورسیکلت جدید طراحی کرد. یک موتور سیکلت 175 سی سی 4 زمانه، که میل بادامک اون در بالای انجین قرار داشت و عملکرد اون برابر یا حتی خیلی بهتر از موتورسیکلت های هم حجم خودش بود. این موتور جدید باعث شد تا تونینو بنلی به پیروزی های بی شماری دست پیدا کنه. قهرمانی در سال های 1927، 1928، 1930 و 1931 مسابقات قهرمانی ایتالیا از جمله این پیروزی ها بودن.

افزایش تولید و موفقیت در فروش مدل های مختلف (موتورسیکلت 175 سی سی تا سال 1934 تولید می شد و بعد از اون یک موتورسیکلت 500 سی سی و یک موتورسیکلت 4 زمانه 250 سی سی هم به تولیدات شرکت اضافه شد) منجر به بزرگ تر شدن کارخانه بنلی شد شد.

دو سال بعد، در سال 1934، بنلی دو موتورسیکلت مسابقه ای جدید رو معرفی کرد که در اون زمان در نوع خودشون بینظیر بودن. مدل اول یک انجین 250 سی سی با میل بادامک دو تایی داشت و مدل دوم هم با یک انجین 500 سی سی چهار سیلندر با سوپاپ های جانبی، میل بادامک دوتایی و سوپرشارژر معرفی شد که تا اون تاریخ هیچ شرکتی مثل اون رو تولید نکرده بود!

متاسفانه شروع جنگ باعث شد تا بنلی دست از تولید موتورسیکلت های معمولی و مسابقه‌ای بکشه و به تولید موتورسیکلت های نظامی مشغول بشه.

شرکت بنلی از سال 1940 تا 1950
شرکت بنلی در اون سال ها در اوج موفقیت بود و در حدود 800 نفر در این شرکت کار میکردن اما جنگ جهانی دوم کارخونه رو نابود کرد!

بمباران متفقین و غارتگری های نازی ها، این شرکت بزرگ رو به تلی از آوار و آلونک های خالی تبدیل کرد.

اما این اتفاق باعث نشد تا برادران بنلی دست از رویا و کارشون بکشن. به محض این که تونستند دوباره ماشین آلات و تجهیزاتشون رو خریداری و بازسازی کنن به سراغ موتورسیکلت های نظامی که از جنگ به جا مونده بود رفتن. بنلی در حدود 1000 موتورسیکلت نظامی انگلیسی رو که در جبهه های جنگ جا مونده بود، تعمیر و بازسازی کردن و اونها رو به موتورسیکلت های شهری تبدیل کردن.

سال 1947 سالی بود که فعالیت های مسابقه ای بنلی دوباره از سر گرفته شد و همه چیز به روال قبلی برگشت. در سال 1948 شرکت قدم بزرگی در عرصه مسابقات برداشت و داریو آمبروسینی موتورسوار معروف ایتالیایی رو برای شرکت در مسابقات استخدام کردن. موفقیت های ورزشی بنلی در سال 1950 به اوج خودش رسید. جایی که آمبروسینی در کلاس 250 سی سی، قهرمان جهان شد!

بنلی از سال 1950 تا 1980

در اواخر دهه 40، جوزپه بنلی با برادران خودش به اختلافاتی خورد و نتیجه اون هم جدا شدن جوزپه از 5 برادر دیگه بود. در ادامه روند فعالیت های این شرکت، بنلی در سال 1951 از مدل Leoncino رونمایی کرد. لئونچینو 1951 دقیقا پدر جدّ همین موتور لئونچینویی هست که الان هم میتونید در بازار ایران ببینید!

در سال 1961 شرکت بنلی تولد 50 سالگی خودش رو جشن گرفته بود اما این جشن با بحران صنعت موتورسیکلت ایتالیا همراه شد و نتیجه‌ش هم ادغام کمپانی بنلی با کمپانی موتوبی (Motobi) بود.

شرکت Motobi در اون سال ها به تازگی فعالیت خودش رو با تولید موتورسیکلت های 2 و 4 زمانه شروع کرد بود و موفقیت های خوبی هم در این زمینه کسب کرده بود.

طیف گسترده ای از محصولات مشترک بنلی-موتوبی در دهه 60 معرفی شدن. از موتورسیکلت های اسکوتری گرفته تا مدل محبوب “تورنادو”. تورنادو یک موتورسیکلت 2 سیلندر 650 سی سی بود، آخرین موتورسیکلت ساخته برادران بنلی.

در سال 1972، این شرکت توسط کارآفرین آرژانتینی، آلخاندرو دی توماس خریداری شد.

این تغییرات در شرکت باعث شد تا بنلی یک موتورسیکلت 750 سی سی 6 سیلندر رو به بازار عرضه کنه که اولین موتورسیکلت تولید انبوه 6 سیلندر به حساب میومد که برای خرید در دسترس عموم قرار میگیره!

دی‌توماس سبک های مختلف و متنوعی رو به سبد محصولات بنلی اضافه کرد و در ادامه هم یک کارخانه جدید و مدرن در ایتالیا تاسیس کرد.

شرکت بنلی از سال 1988 تابه امروز
با این که آقای دی توماس تغییرات زیادی در روند کاری شرکت داد، اما این مسائل نتونست کاری کنه تا بنلی در مقابل پیشرفت روز افزون کمپانی های ژاپنی دوام بیاره و فروش محصولات این شرکت کاهش چشمگیری رو به رو شد و در نهایت در سال 1988 بنلی به زانو در اومد.

در این زمان بود که آقای جیانکارلو سلچی مالک گروه Biesse دست به کار شد و در سال 1989 دوباره این شرکت ایتالیایی رو به راه انداخت و سرپا کرد. روند تولیدات تا سال 1995 ادامه پیدا کرد اما مثل این که قرار نبود بنلی با وضعیت خوب و آینده ای معلوم به فعالیتش ادامه بده. چراکه باز هم مالکیت این شرکت تغییر کرد و به گروه فابریانو سپرده شد تا اونها قدم های بزرگی در ساخت موتورسیکلت های حجم بالا بردارن.

در اون زمان بنلی دو موتورسیکلت تورنادو 900 (که مخصوص مسابقات طراحی شده بود) و تی ان تی 1130 رونمایی کرد.

فعالیت های بنلی تا سال 2005 ادامه پیدا کرد. اما همونطور که بالاتر گفتم، بنلی فراز و نشیب های زیادی در طول دوران حیاتش داشته و باز هم در این تاریخ با بحران رو به رو شد.

نقطه عطف تاریخ بنلی رو میشه سال 2005 در نظر گرفت. زمانی که هولدینگ بزرگ Q.J چین، بهترین صادرکننده موتورسیکلت در اون سال ها که 14000 هزار نفر در اون کار میکردن و بیشتر از 1.200.000 موتورسیکلت و 2.000.000 انجین در طول یک سال میساخت، شرکت بنلی رو خرید.

این تغییر مالکیت کلی و انتقال بنلی از ایتالیا به چین باعث شد تا تولیدات این شرکت افزایش خیلی زیادی داشته باشه و به کشور های زیادی صادر بشه.بعد از این همه بحران و فراز و نشیب چند سال پیش یعنی سال ۲۰۱۱ بالاخره بنلی تونست تولد 100 سالگی خودش رو جشن بگیره!

در این چند سال هم محصولات این شرکت که به نمایندگی شرکت نیکران موتور وارد ایران شده رو توی خیابون های کشور زیاد میبینیم و این نشون دهنده کیفیت نسبتا خوب تولیدات شرکت بنلی و استقبال مردم از این موتور ها هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *