مقاله

مشخصات و بررسی سوزوکی V-storm 250 مزایا و معایب

خانواده وی استروم یه خانواده ۳ نفری هستن. سوزوکی وی استروم ۱۰۵۰، ۶۵۰ و ۲۵۰ سی سی. وی استروم ۲۵۰ رو بیشتر با اسم Suzuki DL 250 میشناسن و اولین بار در سال ۲۰۱۷ توسط سوزوکی چین تولید و عرضه شد. این موتور در ابتدا در بازار های آسیایی و بعد اروپایی راه پیدا کرد ولی خیلی زود پاش از بازار موتورسیکلت های اروپایی بریده شد و تو همون آسیا به کار خودش ادامه داد.

کلمه V-strom ترکیب دو کلمه V و Strom هست. حرف V به وی شکل بودن (خورجینی یا جناقی) موتورهای سری وی استروم سوزوکی اشاره داره و Strom هم به زبان و لهجه شیرین آلمانی معنی قدرت میده

حالا داستان اینجاست بچه وی استروم قصه ما هم به خاطر موازی بودن و هم به خاطر قدرت پایین انجین به نسبت رقبای دیگش مثل کاوازاکی ورسیس و کی تی ام ادونچر، یه جورایی مایه ننگ خانواده شده . در اصل همه انتظار یه محصول بمبی دیگه از خانواده وی استروم رو داشتن ولی این عضو کوچیک خانواده نتونست اونطور که باید و شاید خودی نشون بده. به خاطر همین داستانا خیلی مورد استقبال قرار نگرفت مخصوصا تو بازار های اروپایی و آمریکایی.

سوزوکی وی استروم توسط شرکت تکتاز موتور وارد ایران میشه و چند سالیه که در ایران هم حضور داره.

طراحی و ظاهر Suzuki V-strom

برعکس ایرادایی که به قدرت و انجین موتور گرفته میشه، وی استروم توی بخش طراحی و ظاهر خیلی درجه یک ظاهر شده . سوزوکی به خاطر الگو برداری از وی استروم های رده بالاتر خودش، تونست یه طراحی خاص و منحصر بفردی رو برای محصول کم حجمش پیاده کنه. تو طراحی وی استروم ۲۵۰ همه چی سرجاشه! یه دیزاین کاملا هماهنگ و حرفه ای برای یک موتور ادونچری.

این موتور توی رنگ های مختلفی مثل آبی، قرمز، زرد و مشکی عرضه شده و سایز موتور هم ۲۰۸ در ۷۱ در ۱۱۱ سانتی متره. (‌طول، عرض و ارتفاع)

طراحی چراغ های V-strom 250

کاسه چراغ این موتور همونجوری که توی تصویر ها هم مشخصه به صورت دایره ای طراحی شده و راهنماها هم در طرفین کاسه چراغ دیده میشه. نور های جلو و عقب موتور به جز خطر عقب، از نوع لامپ معمولی هستن.

فرمون وی استروم

فرمون این موتور از نوع لوله ای ساده هست. شیب و خمیدگی فرمون طوری پیاده سازی شده تا رایدر در بهترین حالت بتونه روی فرمون کنترل داشته باشه. سمت راست فرمون کلید قطع و وصل برق هست و یکم پایین تر کلید کنترل نور پایین موتوره. سمت چپ هم کلید فلاشر، تعویض نور پایین به بالا، راهنما و بوق موتور دیده میشه. در کل فرمون وی استروم شعاع چرخش خوبی هم در اختیارتون میذاره و این نشون میده که علاوه بر سواری های اصطلاحا ماجراجویانه امکان تردد در شهر رو هم به راحتی دارید.

کیلومتر وی استروم

کیلومتر وی استروم از نوع دیجیتالی ساخته شده. دور موتور در بالای صفحه نمایش مشخصه و اطلاعات دیگه مثل سرعت سنج، ساعت، دنده شمار و … هم در پایین دور موتور دیده میشن. در کل صفحه نمایش کاملی داره و اطلاعات خوبی رو با وضوح بالا در اختیارتون میذاره. جلوتر از کیلومتر هم Wind Screen تعبیه شده که یه جورایی نقش طلق موتور رو بازی میکنه. همونطور که در تصویر سمت چپ میبینید، بغل کیلومتر هم یه خروجی برق برای شارژ وسایل برقی تعبیه شده.

باک وی استروم ۲۵۰
باک وی استروم ظرفیت مناسبی داره که البته این مورد تو موتورای ادونچری یه امر پیشفرض به حساب میاد. ظرفیت باک این موتور ۱۷.۳ لیتره و مصرف سوختشم چیزی حدود صدی ۴ لیتره البته بسته به نوع رانندگی هر شخص، میتونه کمی بالا پایین شه.

زین وی استروم

زین وی استروم به صورت یه تیکه طراحی شده و فضای مناسبی هم برای راکب و هم برای ترک داره. نرمی قابل قبولی هم داره نه خیلی سفته نه خیلی نرم. در قسمت عقب اما، یه دستگیره بزرگ تعبیه شده که امکان بستن انواع باکس های مسافرتی رو برای شما فراهم میکنه. فضای زیر زین این موتور هم در حد یه قفل دیسک جا داره و خیلی نمیشه روش حساب کرد.

توی این بخش تفاوتی که این موتور با ادونچر های دیگه بازار داره، ارتفاعشه! ارتفاع زین وی استروم ۸۰۰ میلی متر یا ۸۰ سانتی متره که به نسبت موتور های دیگه توی این سبک ارتفاع پایین تریه. این نشون میده که به جز افراد قد بلند، افراد میان قد هم میتونن از این موتور استفاده کنن و یه جورایی یه مزیت برای این موتورسیکلت به حساب میاد.

مشخصات فنی وی استروم ۲۵۰

انجین v-strom
خب خب خب، میرسیم به بخش مشخصات فنی و انجین این موتور. جایی که شاید یکم بخوره تو ذوقمون! وی استروم از یه انجین تویین یا دوسیلندر استفاده میکنه. همونطور که قبلا هم گفتیم نحوه کارکرد سیلندر ها به صورت موازی هست نه خورجینی. توی این موتور به ازای هر سیلندر ۲ سوپاپ داریم و آرایش سوپاپ ها هم SOHC هستن. انجین وی استروم توسط آب خنک میشه و نسبت تراکمش هم ۱۱.۵ به یک هست.

حجم دقیق انجین ۲۴۸.۵ سی‌سیه و نهایت قدرتی که میتونه تولید کنه به ۲۴.۷ اسب بخار در دور موتور ۸۰۰۰ میرسه و نهایت گشتاور هم به ۲۳.۴ نیوتون متر در دور موتور ۶۵۰۰ میرسه. انتظار بیشتر از این داشتین درسته!؟ خودمم همینطور . آخه آقای سوزوکی بین این همه رقیب کتُ و کلفت این چی بود دادی!؟ رقبای وی استروم kawasaki versis، BMW G310R و KTM 250 Adventure هستن که همشون بلا استثنا یه سر و گردن از این موتور قدرتمند ترن. مثلا همین کی تی ام ادونچر که توی ایران هم داریمش با یک سیلندر قدرتی نزدیک به ۳۰ اسب بخار تولید میکنه.

ما داریم در مورد یه موتور ادونچری صحبت میکنیم که احتمالا قراره دوترک، با کلی بار و بندیل حرکت کنه، پس خیلی طبیعیه که قدرت بالایی رو براش در نظر بگیرن. مسیرای ناهموار و شیبای عجیب غریب مسیر که بماند …

حتی توی خود منابع شرکت سوزوکی هم روی قدرت و سرعت این موتور مانور ندادن و بیشتر به توان و گشتاورش توی سرعتای بین ۴۰-۳۰ تا ۹۰ کیلومتر برساعت اشاره کردن! حالا دیگه فکر کنم دلیل عدم موفقیت این محصول رو، توی سبک موتور های ادونچری متوجه شدید. راستی این انجین دقیقا همونیه که توی سوزوکی اینازوما هم استفاده شده.

سیستم انتقال قدرت به وسیله زنجیر انجام میشه و وی استروم از یه گیربکس ۶ دنده بهره میبره. سیستم سوخت رسانیش هم انژکتور برقیه. ظرفیت روغنی که باید توی این موتور بریزید حدودا ۲.۴ لیتره.

شاسی و سیستم تعلیق

وزن خشک وی استروم ۱۸۸ کیلوگرم هست و از یه شاسی گهواره ای بهره میبره. در کل توی بخش تعلیق و ترمز هم خیلی حرفی برای گفتن نداره و همه چیز خیلی عادی و رفع کتی پیاده شده😂، ولـــــی در عوض هندلینگ خوبی رو با این موتور تجربه خواهید کرد.

کمک فنر های V-strom

کمک فنر های جلوی این موتور از نوع تلسکوپی معمولی هستن و عقب هم یه تک کمک روغنی.

لاستیک های وی استروم
سایز لاستیک جلو ۱۱۰/۸۰ و عقب هم ۱۴۰/۷۰ هست که جفتشون روی رینگ های ۱۷ اینچی سوار شدن. برند لاستیک های وی استروم IRC هست که کیفیت مناسبی دارن.

سیستم ترمز وی استروم
ترمز جلوی وی استروم از نوع دیسکی با قطر ۲۹۰ میلی متر و با کالیپر دو پیستونه هست. ترمز عقب هم دیسکی با قطر ۲۴۰ میلی متر و کالیپر تک پیستونه هست. روی هر دو ترمز این موتور ABS فعال هست. ناگفته نماند که ترمز های این موتور از برند نام آشنای Nissin هستن.

قیمت سوزوکی وی استروم ۲۵۰
قیمت این موتور در حال حاضر حدودا ۲۹۰ میلیون تومان هست. (پاییز ۱۴۰۱)

جمع بندی
به نظر من وی استروم یه موتور ادونچری خیلی معمولیه و اگر انتظار آف رود های سنگین و مسافرت های عجیب غریبی با موتور رو ندارید، وی استروم ۲۵۰ میتونه انتخاب خیلی خوبی باشه. در غیر این صورت پیشنهاد میکنم به گزینه های دیگه موجود در ایران هم یه نگاهی بندازید. مثل کاوازکی ورسیس و کی تی ام ادونچر چون مجموعا هم کیفیت خوبی در اختیارتون میذارن و هم قدرت مناسب. من فکر میکنم اگر شما یه موتور ادونچری برای مسافرت های نیم روزی یا چند روزه سبک بخواید و در کنارش قصد رفت آمد های شهری داشته باشید بازم وی استروم گزینه مناسبی میتونه باشه.

نکته مهمی که در مورد همه این سه موتور وجود داره بحث تامین قطعه و لوازکه که توی هیچکدومشون نمیشه با اطمینان در موردش صحبت کرد پس این موضوع رو هم به شدت مد نظر داشته باشید. البته کاوازاکی ورسیس به خاطر محبوبیت و قدمتش تو بازار ایران وضعیت به نسبت بهتری داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *