معرفی ، نقد و بررسی مزایا و معایب موتور ktm duke 250
در بسیاری از کشورهای دنیا حجم 250 سی سی برای انجین، مرز بین کلاس معمولی (یا مجاز) و کلاس لاکژری (یا غیر مجاز) محسوب شده و مبنای پرداخت مالیات اضافه تر (برای بالاتر از آن) نیز می باشد. بنابراین بیشترین میزان فروش و استفاده از موتورسیکلت در بازه حجمی تا 250 سی سی قرار دارد.
موتورسیکلت KTM 250 Duke به دلیل نسبت توان به وزن مطلوب و مشخصات خوبی که دارد در بین موتورسیکلت های امروزی از محبوبیت خاصی برخوردار است و موتورسواری با آن در ترافیک شهری و یا بزرگراه ها ی خارج شهری با تسلط و کنترل کامل روی موتورسیکلت امکان پذیر است. موتورسیکلت KTM 250 Duke محصولی است که شکاف بین KTM 390 Duke و KTM 200 Duke را به خوبی پر می کند و با کمی هزینه بیشتر نسبت به برادر 200 سی سی خود، پرفورمنس و مشخصات ارزشمندی را در اختیار خریدار می گذارد.




موتورسیکلت KTM 250 Duke برای اولین بار در سال 2016 میلادی عرضه شد و به جز انجین، از نظر ظاهری تفاوت زیادی با دیگر مدل های شناخته شده این شرکت – ازجمله 125، 200 و 390 سی سی که از طراحی سال 2011 میلادی برخوردار بودند – نداشت. در سال 2017 میلادی دوک 250 دستخوش تغییراتی شد که مشابه آن در مدل های 125 و 390 سی سی نیز انجام شده بود. این تغییرات در شاسی ، فلاپ ها و پنل های پلاستیکی روی بدنه، باک سوخت، اگزوز، زین و تغییرات ارگونومی دیگر بود. صفحه کیلومتر این موتورسیکلت نیز مشابه مدل های دیگر بود و چراغ های هالوژنی آن که مشابه مدل 1290 Super Duke R است در داخل محفظه چراغ قرار داشت.
در سال 2019 ترمز ضد قفل (ABS) دوکاناله ساخت بوش به این موتورسیکلت افزوده شد. مدل 2020 این موتورسیکلت نیز دارای تفاوتهای جزئی در خط کشی های روی باک و پنلهای بدنه و صفحه ضربه گیر زیر موتور است.
اتریشی ها تمام تلاش خود را کردند تا وزن دوک 250 را به حداقل ممکن برسانند و در این کار هم موفق شدند. بنابراین دوک 250 در سال 2019 با داشتن شاسی شبکه ای با پوشش آلیاژی سبک کروم – مولیبدن از سبک ترین شاسی در بین تمام مدل های قبلی آن برخوردار شد. انجین تک سیلندر آب-خنک با توان 30 اسب بخار و گیربکس 6 سرعته که به خاطر طراحی موفق، پکیج جمع و جوری داشت روی شاسی سبک نصب شد و این گونه شد که وزن خشک موتورسیکلت KTM Duke 250 به حدود 150 کیلوگرم رسید. وزنی که به دلیل توزیع مناسب، موتورسوار آن را احساس نمی کند.
مشخصه های اسپرتی و مسابقه ای این موتورسیکلت که در همه جای آن به چشم می خورد شامل: زین و فنر بندی اسپرتی و ترمزهای حساس وبسیار کارآمد است. این موتورسیکلت در چرخ جلو – همانند دوک 200 – دارای دیسک ترمز 300 میلیمتری با کالیپر 4 پیستونه و در چرخ عقب مجهز به دیسک ترمز 230 میلیمتری با کالیپرتک پیستونه است.





ترمزهای دوک 250 بسیار عالی و مطمئن عمل می کنند. این موتورسیکلت سریع شتاب می گیرد و به سرعت 150 کیلومتر بر ساعت می رسد. سیستم فنربندی آن قابلیت بالایی دارد و با دوشاخ 43 میلیمتری تلسکوپی معکوس خود براحتی اجازه مانورهای تند را به موتورسوار می دهد. متاسفانه فقط کمک فنر تکی عقب این موتورسیکلت قابل تنظیم می باشد که با توجه به قیمت دوک 250 نسبت به رقبای خود، غیرمنطقی به نظر نمی رسد.
صفحه کیلومتر موتورسیکلت KTM 250 Duke – مانند مدل های قبلی – تک رنگ و نسبتا کوچک است و دورسنج بشکل یک نوار روی آن نشان داده می شود. شاخص هایی از قبیل دمای انجین، مقدار سوخت باک، موقعیت دنده و موارد دیگر نیز روی این صفحه قابل رویت است. همچنین کی تی ام، قدیمی بودن صفحه کیلومتر را با امکان روشنایی زیر کلید های کنترلی روی دسته گاز و کلاچ جبران کرده است.
پلتفورم اصلی این موتورسیکلت با دوک 125 و 200 و 390 مشابه است. این به معنی قابلیت هدایت و هندلینگ بسیار خوب دوک 250 است. کمک فنر تلسکوپی معکوس و قطور جلو – علی رغم اینکه قابل تنظیم نمی باشد – بسیار خوب عمل می کند و کمک فنر تکی عقب – که قابل تنظیم است – حتی با وجود سرنشین عقب، عملکرد بالایی دارد.
مشخصه برتر دیگر موتورسیکلت دوک 250، همانی است که دوک 390 هم از آن بهره مند است و آن کلاچ لغزشی آن است. با این کلاچ می توانید در حین حرکت چند دنده را پشت سر هم کم کنید و نگران خطر سرخوردن و کم شدن تماس لاستیک عقب با آسفالت نباشید. به علاوه به دلیل داشتن سیستم کمکی کلاچ (Clutch Assistant)، کلاچ بسیار نرمی در اختیار موتورسوار است و حتی با یک انگشت می توان کلاچ گیری کرد. بنابراین دوک 250 برای استفاده بانوان نیز مناسب می باشد.
موتورسیکلت کی تی ام 250 دوک، در طول سال هایی که به بازار آمده آزمایش خود را پس داده و نه تنها نقاط مشترک زیادی با موتورسیکلت های کی تی ام 125 و 200 و 390 سی سی دارد، بلکه با موتورسیکلت های باجاج پولسار (پالس) نیز اشتراکاتی دارد چون باجاج شروع به استفاده از تکنولوژی انجین کی تی ام در مدل های خود کرده است.
ترمزهای دوک 250 با دوک 390 نیز تفاوت زیادی ندارد. ترمز های دیسکی با کالیپر باکیفیت Bybre (زیر مجموعه Brembo)، و سیستم ضد قفل ترمز (ABS) ساخت بوش (Bosch)، نه تنها قابلیت بالایی برای کاهش سرعت و توقف دارند، بلکه به موتورسوار این امکان را هم می دهد که در صورت نیاز، چرخ عقب موتورسیکلت را از زمین جدا کند.




نقاط قوت:
دارا بودن مشخصات فنی خوب در کلاس 250 سی سی نیکد
صفحه کیلومتر کاربردی (علی رغم ظاهر قدیمی)
امکانات به ظاهر جزیی ولی مهم از قبیل روشنایی کلید های کنترلی روی دسته گاز و کلاچ
باک 13.4 لیتری و برد مطلوب ( با احتساب مصرف 3.5-3 لیتر در هر صد کیلومتر)
طراحی و ارتفاع مناسب زین (بیشتر مناسب افراد متوسط قامت و بلند قد)
قابلیت جایگزین کردن لوازم یدکی آن با مدل های دوک 125 و 200 و 390 سی سی
وجود کلاچ لغزشی و سیستم کمکی Clutch Aassistant ( قابلیت کلاچ گیری با یک انگشت)
صفحه کیلومتر موتورسیکلتKTM 250 DUKE
نقاط ضعف:
قیمت نسبتا بالا
وجود چراغ جلو معمولی بجای ال ای دی (تا مدل سال 2020. از سال 2021 چراغها فول ال ای دی شده)
پیچیدگی و سختی سرویس موتورسیکلت (که اغلب مجبور می شوید حتما با مراکز رسمی تعمیر KTM مراجعه کنید)
نامناسب بودن برای دو سرنشین (تاثیر محسوس روی کشش)
قابلیت اطمینان (Reliability) تولیدات کی تی ام در حد برندهای ژاپنی مانند یاماها، هوندا و کاوازاکی نیست اما، هنوز در رده برندهای درجه یک جهانی قرار دارد. تغییر پایگاه تولید کی تی ام به کشور هند، به پایین نگه داشته شدن قیمت این محصول اروپایی کمک کرده است و نشانه های زیادی مبنی بر افت کیفی ناشی از محل ساخت گزارش نشده است.
موتورسیکلت KTM 250 Duke، یک نیکد خوب شهری با مشخصات خوب است. در هنگام نیاز با شتاب خوب و مصرف سوخت مناسب به موتورسوار خود پاسخ می دهد. کیفیت ساخت خوبی دارد و برای کسانی که توانایی خرید آن را دارند انتخابی مناسب خواهد بود.
بیشتر منابع دو رنگ را برای مدل 2020 این موتورسیکلت ذکر کرده اند: مشکی و نقره ای. اما در ایران، کویر موتور رنگ سفید آن را نیز در سایت خود عرضه کرده است.
رقبای اصلی این موتورسیکلت در بازار ایران یاماها MT-25 و کاوازاکی Z250 است. قیمت دوک 250 در زمان تهیه این مطلب حدود 217 میلیون تومان، یاماها MT-25 200 دویست میلیون تومان، و قیمت کاوازاکی Z250 معادل 267 میلیون تومان در سایت های کویر موتور و نیرو موتور اعلام شده است.


نوع انجین : | تک سیلندر، چهار زمانه ، چهار سوپاپ، DOHC |
حجم سیلندر : | 249 سی سی (سانتیمتر مکعب) |
حداکثر توان : | 21.4 کیلووات (29 اسب بخار) در 9233 دور در دقیقه |
جعبه دنده : | 6 سرعته |
کلاچ : | چند صفحه ای غوطه ور در روغن–اسلیپر slipper |
سیستم خنک کننده : | آب خنک |
روغن انجین پیشنهادی : | SAE 15W-50 |
روشن کننده : | استارتر الکتریکی |
باتری : | 12 ولت، 8 آمپر ساعت |
سرعت سنج : | تمام دیجیتال |
سیستم سوخت رسانی :انژکتور الکترونیک (EFI)
سطح آلایندگی :EURO 4
مصرف سوخت تقریبی :2.58 لیتر در هر 100 کیلومتر
سیستم تعلیق
تعلیق جلو :کمک فنر هیدرولیک تلسکوپی وارونه محصول Suspension WP اتریش
تعلیق عقب :دوشاخ با شوک گازی / محصول WP Suspension اتریش
ترمز جلو :دیسک 300 میلیمتری، ترمز ضد قفل (ABS)
ترمز عقب :دیسک 230 میلیمتری، ترمز ضد قفل (ABS)
تایر جلو :110/70-17
تایر عقب :150/60-17
ابعاد و اندازه ها
طول :1،980 میلیمتر
عرض :830 میلیمتر
ارتفاع :1070 میلیمتر
ارتفاع جلوی زین تا زمین :830میلیمتر
فاصله محورهای دو چرخ :1357 میلیمتر
گنجایش مخزن سوخت :13.4 لیتر
وزن خالص :143 کیلوگرم
ویژگی های دیگر
سال ساخت :2020
برند :کِی تی ام (KTM)، اتریش