مقاله

مشخصات مزایا و معایب پالس 220 F

مقدمه
امروز قصد داریم با همدیگه پالس ۲۲۰ رو بررسی کنیم اما شاید با خودتون بگید که چه نیازی هست اصلاً ما بریم سراغ بررسی موتورهای قدیمی بازار؟! 🤔

پس بیاید در مورد این قضیه با همدیگه صحبت کنیم؛ همونطور که از وضع قیمت موتورسیکلت و دلار در بازار ایران خبر دارید، خرید موتور برای خیلیامون سخت شده و وضعیت به این صورته که شما برای خرید یه موتور میانرده مثل NS 200 باید نزدیک به ۲۶۰ میلیون تومان هزینه کنید! 😯

پس چاره برای افرادی که قصد خرید یه موتور با کیفیت دارن چیه؟! از نظر من بهترین کار اینه که برن سراغ موتورهای با کیفیتی که مدلشون یکم پایینه ولی در عین حال یا صفر کیلومتر هستن یا کارکردشون نزدیک به صفره.

شاید براتون جالب باشه که بدونید من خودم جزو همین دسته بودم! یعنی وقتی موتور قبلیم که RS 200 بود رو فروختم و میخواستم بدون هزینه اضافی یه موتور جدید بخرم، دیدم همه‌ی موتورایی جدیدی که میتونم بخرم کیفیت آنچنانی ندارن و از اونجایی که من آدمی نیستم که سال به سال موتور عوض کنم، ترجیح دادم برم سراغ یه موتور مدل پایین کم کارکرد که هم قیمت مناسبی داره، هم کیفیتش خوبه! 👌

و اون موتور پالس ۲۲۰ بود و به همین دلیل من تصمیم گرفتم که این مقاله رو براتون بنویسم تا اگه قصد خرید موتور صفر تا قیمت ۱۵۰ ۶۰ میلیون تومان رو دارید بهتون کمک کنه.

حالا دیگه بیاید بریم سراغ خود موتور. پالس ۲۲۰ از اوایل سال ۱۳۸۹ به نمایندگی شرکت پیشرو گستر فارس (که اخیراً با همراه سیکلت یکی شده) وارد بازار ایران شد و تولید اون تا سال ۱۳۹۵ ادامه داشت.

همونطور که میدونید دلیل توقف مونتاژ این موتور استفاده از سیستم کاربراتوری بود و با قانونی که راهنمایی و رانندگی در سال ۹۵ گذاشت، شرکت‌ها دیگه اجازه نداشتن موتورای کاربراتوری رو مونتاژ کنن.

اما نکته جالبی که این وسط وجود داره اینه که با اینکه در ظاهر، ۷ سال از توقف مونتاژ شدن پالس ۲۲۰ میگذره، اما به دلایل مختلفی (که مربوط به دور زدن قانون میشه! 😁) هنوز مدل صفر کیلومتر این موتور پیدا میشه و شما میتونید اون رو در بازار پیدا کنید.

با توجه به سابقه خوب انجین ۲۲۰ سی‌سی باجاج که به غیر از این موتور روی اونجر ۲۲۰ هم استفاده شده بود تقریباً میدونیم که با یه موتور کم استهلاک و با کیفیت نسبتاً بالا طرف هستیم. کیفیتی که در موتورهای هم قیمت پالس 220 مثل موتورهای برند SYM، بنلی و … پیدا نمیشه! 💯

بررسی ظاهر و طراحی پالس ۲۲۰
پالس 220 در سبک موتورهای اسپرت-استریت یا اسپرتِ خیابونی طراحی شده که البته کنسول ثابت اون باعث میشه فکر کنید این موتور استریت نیست! اگه احساس میکنید که این طراحی زیاد در بین موتورهای استریت مرسوم نیست بهتره یه نگاهی به مدل‌های مختلف هوندا CB1300 بندازید.

چراکه سی بی ۱۳۰۰ هم در دو نسخه معمولی و Bol D’or عرضه میشه که نسخه دوم دارای کنسول ثابت هست و در زمان چرخش فرمون کیلومتر و چراغ موتور ثابت میمونه.

Honda CB1300 Bol D’or
اگه بخوام در مورد طراحی کلی پالس ۲۲۰ نظر بدم باید بگم که طراحیش قدیمیه و یه جورایی حس موتورای ۱۰ سال پیش رو بهتون منتقل میکنه. البته در زمان خودش طراحی خوبی داشت اما برای الان یکم قدیمیه.

باجاج اخیراً یه نسخه جدید از پالس 220F عرضه کرده که هم طراحی به روز تری داره هم انجینش 250 سی‌سی شده که اتفاقاً اون موتور هم از اوایل سال 1402 به بازار عرضه میشه و ما هم به طور کامل در این مقاله بررسیش کردیم.

شما میتونید پالس ۲۲۰ رو در رنگ‌های مختلفی پیدا کنید و این رنگ‌ها شامل مشکی، قرمز، آبی و رنگ‌های پرچمی مشکی/سفید، مشکی/قرمز و مشکی/آبی میشه.

ابعاد کلی این موتور ۲ متر ۳ سانتی‌متر (طول) در ۷۵ سانتی‌متر (عرض) در ۱ متر و ۱۶ سانتی‌متر (ارتفاع) هست.

چراغ های پالس ۲۲۰
کاسه چراغ جلو شکل متفاوتی با اکثر موتورعهای بازار داره. نور پایین در یک لنز قرار گرفته و نور بالا هم به صورت هالوژن در قسمت بالای اون وجود داره. دو چراغ کوچیک هم در قسمت چپ و راستِ نور بالا دیده میشه.

در مورد چراغ نور بالا هم یه نکته‌ای وجود داره که باید همینجا بهش اشاره کنم. این چراغ روی پالس ۲۲۰ یکم حساسه و ممکنه زیاد بسوزه یا از کار بیفته که خودم هنوز راه حلی براش پیدا نکردم! 😒

اگه بتونم مشکلش رو بفهمم این مقاله رو آپدیت میکنم.

نور پایین اما کاملاً پایداره و به لطف وجود لنز پخش نور خیلی خوبی داره. 👌

در قسمت عقب هم چراغ خطر معروف موتورهای پالس رو میبینیم که کلا طراحیش منحصر به فرده و با همه‌ی موتورهای بازار فرق داره.

تمام چراغ‌های به کار رفته در پالس ۲۲۰ به جز چراغ خطر عقب از لامپ‌های معمولی تشکیل شدن.

فرمون و کیلومتر پالس ۲۲۰
فرمون پالس ۲۲۰ یه فرمون سه تیکه هست که این سه تیکه بودن باعث شده تا اون حس سبکی و فرز بودن رو نتونید از این موتور بگیرید. معمولاً موتورهایی که فرمون لوله‌ای یک تیکه دارن، هندلینگ بهتری رو از خودشون نشون میدن.

سمت راست فرمون کلید Kill Switch، کلید روشن کردن چراغ‌ها و استارت موتور وجود داره و سمت چپ هم کلید تعویض نور پایین به نور بالا، کلید راهنما، بوق و Passing دیده میشه.

یه نکته جالبی در مورد راهنماهای این موتور وجود داره و اون این هست که راهنماها به قطع کن خودکار مجهز هستن و زمانی که شما بعد از راهنما زدن میپیچید، راهنما به صورت اتوماتیک خاموش میشه!

این اپشن خیلی جالبیه؛ مخصوصاً اگه مثل من همیشه بعد از پیچیدن یادتون بره راهنما رو خاموش کنید. 😁

کیلومتر پالس 220 به صورت ترکیبی طراحی شده و دور موتور در قسمت سمت چپ به شکل آنالوگ دیده میشه و در قسمت سمت راست هم سرعت شمار، مقدار مسافت طی شده (ODO)، تریپ‌های مختلف و آمپر بنزین رو میبینید.

چراغ‌های هشدار هم در قسمت پایین کیلومتر و داخل بخش آنالوگ کیلومتر کار شدن.

یه نکته‌ای در مورد یکی از چراغ‌های هشدار وجود داره که باید بهش اشاره کنم. پالس ۲۲۰ دارای سنسور فیلتر هوا هست که در نوع خودش جالبه!

اگه هر مشکلی برای فیلتر هوای موتورتون پیش بیاد این چراغ روشن میشه و شما رو مطلع میکنه. در ۹۹ درصد مواقع مشکل فیلتر هوا با شست و شو حل میشه و اصلا نیازی به تعویض اون نیست!

نوشته های مشابه

نقد و بررسی بنلی TNT 135
۳ بهمن ۱۴۰۱

بررسی بنلی 180 اِس | Benelli 180S
۸ مرداد ۱۴۰۱
به این میگن موتور کم خرج! 👌😄

باک و زین پالس ۲۲۰
پالس 220 F یه باک 15 لیتری داره که باعث میشه با مصرف سوخت 2.5 لیتر در هر 100 کیلومتر خیلی دیر به دیر به پمپ بنزین مراجعه کنید. اگه کاربراتتون در تنظیم‌ترین حال ممکن باشه و با یه سرعت معقول حرکت کنید مسافتی بین 500 تا 600 کیلومتر رو با یک باک میتونید طی کنید که مسافت خیلی زیادیه!

زین موتور هم به صورت دو تیکه طراحی شده و خبر خوب اینه که هم برای راکب فضای زیادی داریم هم ترک نشین! چرا به این گفتم خبر خوب؟


چون در اکثر موتورهای جدید بازار یه جورایی راحتی تَرک‌نشین نادیده گرفته میشه و طراحان زین عقب رو فدای زیبایی بیشتر موتور میکنن. در موتورهایی مثل بنلی 180 S، گلکسی 180 و … این داستان رو به وضوح میتونیم ببینیم.

داشتم میگفتم که پالس ۲۲۰ زین بزرگی داره که در هر دو قسمت راننده و ترک‌نشین نرمی مناسبی هم داره و بابت سواری خیالتون کاملاً راحت باشه.

ارتفاع زین راننده از سطح زمین ۷۹.۵ سانتی‌متره و دو دستگیره فلزی هم در قسمت عقب موتور وجود داره که ترک‌نشین به راحتی میتونه خودش رو کنترل کنه.

جک و اگزوز پالس ۲۲۰
خوشبختانه پالس ۲۲۰ دارای دو جک بغل و وسط هست که این موضوع خیالمون رو از بابت پارک کردن موتور راحت میکنه.

در طراحی اگزوز هم باید بگم که این موتور یه اگزوز بزرگ داره که به نظر من با اون رنگ استیلش طراحی موتور رو قشنگ کرده اما ابعاد بزرگش باعث میشه در زمان ترافیک یا عبور از جاهای تنگ به اینور اونور گیر کنه و زود خط بیفته!

پیشنهاد میکنم اگه این موتور رو خریدید یه محافظ اگزوز براش نصب کنید.

مشخصات فنی پالس ۲۲۰
معمولاً انجین‌هایی که کمپانی هندی باجاج میسازه کیفیت ساخت مناسبی دارن و کم استهلاک هستن؛ همین مسئله باعث میشه که شما بتونید با یه سری رسیدگی جزئی و سرویس دوره‌ای‌های معمول تا مدت زیادی با این موتور رانندگی کنید و این موتور خرجی روی دستتون نمیذاره.

از طرفی آشنا بودن اکثر تعمیرکارها با انجین‌های باجاج باعث میشه تا در اکثر شهرها و شهرستان‌ها مشکلی از بابت تعمیر کردن موتور نداشته باشید و این هم نکته مثبتی برای پالس ۲۲۰ به حساب میاد.

شاید شما هم شنیده باشید که بعضیا در مورد این موتور این حرف رو میزنن که پالس ۲۲۰ زود لش میشه! اما خب این حرف زیاد با منبع موثق و دلیل محکمی زده نمیشه و صرفاً در حد حرفه.

چراکه مدل‌های مختلفی از این موتور و اونجر ۲۲۰ (که انجینش با پالس ۲۲۰ مشترک هست) وجود دارن که بعد از ۱۰ سال هنوز مثل روز اول راه میرن و مشکلی براشون پیش نیومده.

البته که این مسئله خیلی به رسیدگی شما بستگی داره و طبیعتاً وقتی به موتور برسید اون هم سواری خوبی بهتون میده.

انجین باجاج پالس ۲۲۰
پالس ۲۲۰ یک انجین ۴ زمانه، تک سیلندر، روغن خنک و ۲ سوپاپ (SOHC) داره که نسبت تراکمش ۹.۵ به ۱ هست. انتقال سوخت هم در این انجین به سیستم کاربراتور انجام میشه.

از خوبیای این انجین روغن خنک براتون بگم که حتی اگه مدت زمان زیادی رو با این موتور رانندگی کنید حرارت زیادی ایجاد نمیکنه و اصطلاحاً اصلا داغ کردن تو کارش نیست!

حجم دقیق انجین این موتور ۲۲۰ سی‌سی هست و حداکثر قدرتی که میتونه تولید کنه ۲۰.۴ اسب‌بخار در دور موتور ۸۵۰۰ میرسه و حداکثر گشتاورش هم ۱۸.۵۵ نیوتون‌متر در دور موتور ۷۰۰۰ هست.

گیربکس و انتقال قدرت پالس ۲۲۰
پالس ۲۲۰ دارای یک گیربکس ۵ دنده هست و انتقال قدرتش هم به کمک سیستم زنجیر انجام میشه.

به نظرم ۵ دنده بودنش یه جورایی نقطه ضعف این موتور به حساب میاد و باعث میشه شما در دنده ۵ با دور موتور بالایی حرکت کنید که این داستان به مذاق اونایی که با موتور مسافرت میرن خوش نمیاد!

اما نکته خوبی هم در این بخش وجود داره و اون این هست که با اینکه پالس ۲۲۰ از تکنولوژی اسلیپر کلاچ بی‌بهره هست اما تعویض دنده‌ها کاملاً بی صدا انجام میشه و کلاچش هم خیلی نرمه.

حجم روغنی هم که باید در محفظه کارتل پالس ۲۲۰ بریزید ۱ لیتر و ۲۰۰ سی‌سی هست.

شتاب ۰ تا ۱۰۰ و حداکثر سرعت پالس ۲۲۰
حداکثر سرعت باجاج پالس ۲۲۰ در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت هست.

پالس ۲۲۰ میتونه در مدت زمان ۱۰ ثانیه از حالت سکون و سرعت ۰ به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسه.

سیستم تعلیق و شاسی پالس ۲۲۰
شاسی مورد استفاده در پالس ۲۲۰ از نوع گهواره‌ای دوبل هست و وزن موتور به همراه بنزین و بقیه مایعات ضروری به ۱۶۰ کیلوگرم میرسه.

کمک فنر و لاستیک‌های پالس ۲۲۰
کمک فنرهای به کار رفته در پالس 220 مثل بقیه موتورهای باجاج از برند Endurance هند هست که سواری نرمی رو براتون فراهم میکنه. در قسمت جلو دو کمک فنر تلسکوپی معمولی داریم و در قسمت عقب هم دو کمک فنر گازی 5 مرحله‌ای.

لاستیک‌ها هم از برند نام آشنای MRF هستن که کیفیت و طول عمر مناسبی هم دارن. سایز لاستیک جلو 90/90/17 هستن و سایز لاستیک عقب هم 120/80/17.

سیستم ترمز پالس ۲۲۰
در قسمت ترمز پالس 220 با یه پکیج معمولی طرفیم! جایی که در چرخ جلو یک دیسک 280 میلی‌متری و یک کالیپر 2 پیستونه وجود داره و در قسمت عقب هم یک دیسک 230 میلی‌متری و یک کالیپر تک پیستونه ساخت Bybre.

پالس 220 در بازارهای جهانی به همراه ترمز ABS هم فروخته میشه که متأسفانه نسخه معمولی بدون ABS اون در بازار ایران حضور داره.


قیمت باجاج پالس ۲۲۰
قیمت مدل ۹۵ و صفر کیلومتر پالس ۲۲۰ (در اسفند ۱۴۰۱) در بازار ایران حدود ۱۵۰ میلیون تومان هست.

جمع بندی باجاج پالس ۲۲۰
با توجه به این که مدل تولید این موتور به سال ۱۳۹۵ برمیگرده و مدل بالاتری از اون وجود نداره؛ پالس ۲۲۰ برای بعضی از افراد گزینه مناسبی به حساب نمیاد ولی برای بعضی دیگه یه گزینه تمام و کماله!

اگه جزو اون دسته از افرادی هستید که سال به سال موتور خودشون رو تغییر میدن این موتور گزینه مناسبی براشون نیست؛ چراکه اگه مدل صفرش رو خریداری کنن افت قیمت زیادی شامل حال موتورشون میشه و از طرف دیگه بازار خرید و فروش خیلی فعالی هم نداره!

اما اگه جزو اون دسته‌ای هستید که موتورتون رو چند سال نگه میدارید و از طرفی بودجه‌تون محدود هست، پالس ۲۲۰ بهترین و بی‌دردسرترین گزینه برای شما به حساب میاد. چراکه در رنج قیمتی ۱۱۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان موتوری با کیفیت و سواری پالس ۲۲۰ پیدا نمیکنید که مثل این موتور مشکل تأمین قطعات نداشته باشه که بتونید با خیال راحت ازش سواری بگیرید.

در آخر نکات مثبت و منفی پالس ۲۲۰ رو دسته بندی میکنم تا راحت‌تر بتونید راجع بهش تصمیم بگیرید:

نکات مثبت:

انجین با کیفیت و کم استهلاک
سواری نرم و راحت
وضعیت تأمین قطعات خوب
قیمت مناسب
شتاب و سرعت مناسب
نکات منفی

۵ دنده بودن گیربکس
بازار خرید و فروش ضعیف
مدل (سال ساخت) پایین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *